Deze Angelia 2017 van wijnhuis Buil & Giné is een blend van 65% Cabernet Sauvignon, 30% Grenache en 5% Carignan en Merlot . De blend heeft een granaat kleur met violette reflexen. Droog en complex, met een combinatie van zwart fruit confiture, cacao en zwarte peper noten.
Herkomst: Jonge en oude wijnstokken op grote hoogte (+500 meter).
Wijn met een zoete entree in de mond die zich ontwikkelt tot fruitige noten naar het midden van de mond, waar we ook een belangrijke tannine consistentie vinden. Het is een volle wijn, met een lange en aanhoudende afdronk.
De wijnkleur van de Angelia Reserva Especial is intens robijnrood met violette reflecties.
In de neus is de Angelia Reserva DOCa Priorat van Buil & Giné intens geurig met aroma's van donkere bessen, braambes en balsamico gecombineerd met een mooie hint van peper.
In de mond vol van smaak met tonen van rijp fruit, medium(+) zuren en medium(+) ronde tannines met een evenwichtige frisheid. De afdronk is aangenaam en zeer aanhoudend.
Past perfect bij:
Vlees van wild, eend, eiwitrijke gerechten, en ook bij zoetzure gerechten. Goed te gebruiken in stoofschotels en wintergerechten.
De duiven ondergaan de gisting afzonderlijk bij een gecontroleerde temperatuur tussen 26ºC en 28ºC. De maceratie is lang, en duurt ongeveer 24 dagen. Daarna wordt de malolactische gisting uitgevoerd, om te eindigen met de blend voor de vaten. De wijn rijpt ongeveer 14 maanden in Franse eiken vaten bij een gecontroleerde temperatuur (16ºC). Na de rijping volgt de laatste coupage voor de volgende stap, het bottelen.
Aanbevelingen: Drinken bij temperaturen tussen 12ºC en 16ºC, en tot 15 jaar na de bereiding.
Ratings: