Maak kennis met een selectie aan rode en witte wijnen uit de Priorat. Een gevarieerde selectie uit diverse deelgebieden van dit prachtige wijngebied in Spanje. Bij alle proefpakketten ontvangt u 10% pakketvoordeel en bespaart u ten opzichte van wanneer u de flessen los zou bestellen.
Welke wijnen zitten er in dit proefpakket?
Celler Cal pla - Mas d’En Compte blanc
De Mas d'En Compte blanc 2019 van wijnhuis Celler Cal Pla is een blend van 60% Garnacha Blanca, 20% Picapoll Blanc en 20% Pansal (Xarel.lo). Een smaakvolle houtgerijpte witte wijn. Rijp fruit, gedroogde vruchten, "roasted tones", een vleugje kruiden, goede zuren en een aangename afdronk.
Mas Igneus - La Capelleta
Deze La Capelleta 2019 is een monocépage van 100% Grenache Blanc afkomstig van een helling van 0,6 hectare die de eerste stralen van de ochtendzon ontvangt. Hij wordt vergist in eikenhouten vaten van 400 liter, zodat de hout inbreng meer versmolten en evenwichtig is, waardoor we de druivensoort goed kunnen proeven. Na de alcoholische gisting ondergaat hij een opvoeding met zijn droesem in dezelfde vaten.
Sangenís I Vaqué - Lo Coster Blanc
De Lo Coster Blanc 2023 wijn van wijnhuis Sangenis I Vaqué is een blend van witte Grenache en Macabeu van 40 jaar oude wijnstokken welke voor 4 maanden rijpt in Franse eiken (Allier) vaten gecombineerd tussen nieuwe en tot vijf jaar oude barriques. De wijn is niet gefilterd of geklaard. Tussen de 1.000 en 2.000 flessen worden er geproduceerd.
Celler Nin Ortiz - Planetes de Nin Classic
Planetes de Nin Garnatxes 2020 is gemaakt van wijngaarden van ongeveer 70 jaar Garnacha. Deze fantastische wijn scoorde 94/100 punten bij Robert Parker.
Terra del Priorat - Terra Seca
De Terra Seca 2022 van wijnhuis Terra del Priorat is een blend van Grenache and Carignan. Terra Seca is een jonge wijn die drie maanden rijpt op Frans eiken en het terroir in het hart van de Priorat vertegenwoordigt.
Sangenis I Vaqué - Dara
De Dara 2021 van wijnhuis Sangenis I Vaqué is een blend van 45% Grenache, 45% Carignan en 10% Merlot druiven. De wijn heeft voor 12 maanden gerijpt op 4-5 jaar oude eiken vaten, de helft van de ‘barriques’ Amerikaans en de andere helft van Frans eiken.