Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rode wijnen uit Priorat - Les Eres Vinyes Velles 2017

Les Eres Vinyes Velles 2017

Celler Joan Simó

Druiven75% Cariñena en 25% Garnatxa Peluda

De Les Eres Vinyes Velles 2017 van wijnhuis Joan Simó is een blend van 75% Cariñena en 25% Garnatxa Peluda.

Dit is een speciale selectie van Els Carners, een kleine wijngaard met 100-jaar oude Garnatxa Peluda (harige Grenache), gelegen op het hoogste punt van Bellmunt. Dit is een heel bijzonder gebied waar de Garnatxa Peluda zeer fruitig is, elegant en complex, genuanceerd en evenwichtig, wat een wijn met veel karakter geeft. Deze Grenache wordt aangevuld met druiven uit een kleine wijngaard met 100-jaar oude Cariñena die de tand des tijds doorstaan heeft op La Garranxa. Het is een frisse Cariñena die perfect past bij de Garnatxa Peluda. De wijn rijpt minstens 18 maanden op nieuwe Frans eiken.

€39,95
- +
  • wijnhuisWijnhuis: Celler Joan Simó
  • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
  • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 15%
  • inhoudInhoud: 0,75
  • pastbijPast bij: Rood vlees, wildgerechten, krachtige stoofschotels, geroosterd/gegrild lamsvlees en smaakvolle, rijpe en gezouten kazen.
  • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2032
  • Proefnotitie Les Eres Vinyes Velles 2017

    De Les Eres 2017 heeft een kersen rode kleur met granaatreflecties.

    In de neus is een explosie van aroma's van rijp zwart fruit zoals bramen en bessen samen met kruidige tonen van peper, kruidnagel en potloodslijpsel die binnen enkele minuten zullen veranderen naar geroosterde en minerale sensaties.

    In de mond vol met mooie complexiteit, zuren en tannine. De blend is gestructureerd en lang en zeer smakelijk in de mond. Rijpe tannines met veel persoonlijkheid. Zeer aanhoudende afdronk.

    Past perfect bij

    Rood vlees, wildgerechten, krachtige stoofschotels, geroosterd/gegrild lamsvlees en smaakvolle, rijpe en gezouten kazen

    Over deze wijn

    Maceratie bij 10 graden Celsius voor 3 dagen. Alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur, met een maximum van 28°C in vezeltanks. Totale maceratietijd 20 dagen. Malolactische gisting in vaten.

    Rijping: 18 maanden in nieuwe Franse eiken vaten: 65% Allier, 30% Tronçais, 5% Bertranges.
    Geroosterd: 45% M, 33% M+, 22% L.
    Totaal vaten: 15 van 225 L.
    Productie: 4.100 flessen en 200 magnums van 1,5 L.

    Over deze wijn
    Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
    Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen