Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rode wijnen uit Priorat - Laurel 2019

Laurel 2019

Clos i Terrasses

Druiven75% Grenache, 20% Syrah en 5% Cabernet Sauvignon

Laurel 2019 is de 2e wijn van Clos I Terrasses, afkomstig van de jongere wijnstokken in combinatie met geselecteerde vaten die ooit bedoeld waren voor de Clos Erasmus maar die de kwaliteit niet haalden en vrijgegeven zijn om te blenden met deze jongere wijnstokken. De wijn heeft 21 maanden gerijpt in 2º jaars Clos Erasmus barriques. Een zeer fruitige, complexe Priorat wijn met een heerlijke mineraliteit. Het jongere broertje van Clos Erasmus die in 2018 96 Parker Punten scoorde.

€45,00
- +
  • wijnhuisWijnhuis: Clos i Terrasses
  • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
  • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 15%
  • inhoudInhoud: 0,75
  • pastbijPast bij: rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen
  • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2030
  • Proefnotitie Laurel 2019

    De Laurel  2019 van Clos I Terrasses toont in het glas een intense donkerrode kleur.
    In de neus delicate aroma's van donkere bessen, zoete kruiden, zoethout en koffie.
    In de mond vol met zachte tannines, geweldig mondgevoel met gemiddelde zuurgraad en aroma's van pruimen, rode bessen en kruiden. Lange aanhoudende afdronk.

    Past perfect bij:

    De Laurel 2019 past uitstekend bij rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen.

    Proefnotitie Laurel 2019
    Over deze wijn

    De Laurel 2019 is een blend van 75% Garnacha, 20% Syrah en 5% Cabernet Sauvignon en scoorde vier jaar op rij 95+ Parker punten. Laurel rijpt voor 21 maanden in conische Franse eikenhouten vaten waarin Clos Erasmus eerder heeft gerijpt. Clos i Terrasses is het wijnhuis van Daphne Glorian, beschouwd als een van degenen die verantwoordelijk waren voor het herstel van Priorat in de jaren 80, en bekend om het produceren van één van de meest prestigieuze wijnen in Priorat: Clos Erasmus, een wijn die 100 Parker punten behaalde in twee opeenvolgende jaargangen, 2004 en 2005.

    Het is aanbevolen om de wijn nog ten minste een jaar te bewaren voor een optimale consumptie. De wijn verbetert enorm als je de wijn twee uur van tevoren decanteert of de wijn in het glas laat ademen om de maximale smaken te bereiken.

    Over deze wijn
    Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
    Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen