De oorsprong van Mas Igneus begon in Poboleda in 1997. Het was in die tijd het eerste biologische wijnproject in Priorat.
In 2004 werd in Gratallops een nieuwe wijnmakerij opgericht door Alfons Soldevila i Barbosa arquitech.
Na 16 jaar werd in 2020 Igneus overgenomen door Ornella & Jerôme.
In dit nieuwe project werd Igneus omgedoopt tot Mas Igneus.
De hele wijngaard is gecertificeerd als biologisch door de CCPAE. De wijnsoorten waar ze mee werken zijn voornamelijk Rode Grenache en Carignan, maar ze hebben ook andere plantages van Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot en voor witte wijnen, Witte Grenache.
Momenteel zijn hun wijngaarden in Costers de l'Ermita in Gratallops, waar de wijnmakerij is gevestigd, Finca Comellars in Poboleda, El Maset del Boixó, waar u een van hun meest waardevolle schatten kunt vinden, met wijnstokken van meer dan 100 jaar oud en Finca La Salanca in Torroja del Priorat.
In totaal 25 hectare wijngaarden die Mas Igneus en hun wijnen tot leven brengen.