Deze Fusió de Mas Igneus 2018 is een blend van 33% Grenache, 30% Carignan, 18% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon en 4% Syrah.
Deze rode blend is een assemblage van de wijnen van drie productiegebieden (Coster de L'Ermita, Escaladei, en Barranc dels Comellars). Elk gebied met een ander type Llicorella om de minerale sensatie in de mond te benadrukken. Verkavelde selectie van de wijngaarden tot aan de assemblage.
Vanwege de kleine opbrengsten van sommige van hun percelen worden sommige partijen gevinifieerd in verticale vaten met handmatige pigeage als methode voor de extractie van de kleur. Rijping voor tien maanden in Franse eiken vaten van verschillende capaciteit.
Twaalf maanden later beslist de wijnmaker, samen met de eigenaar, over de datum van botteling.
In het glas een briljant paars granaat kleur met robijnrode reflecties.
In de medium(+) neus aroma's van rijp rood fruit, bessen en zwart fruit met tonen van ceder, zoethout, mediterrane kruiden en specerijen.
In de krachtige mond, droog en zacht met fijne en rijpe tannine, fruit, peper, aards en een meer merkbare hint van eikenhout. Mooie medium(++) lengte in de afdronk.
Past perfect bij:
Mediterrane keuken, gegrild vlees en stoofpotten.
Deze blend van internationale en typische Priorat druiven heeft de volgende kenmerken:
PH 3,46
Totaal zuurgehalte: 3,99 g/l H2SO4
Restsuiker: 0,4g/l
Botteldatum: 04/09/2020
Opbrengst: 17 hl/ha
Aanbevolen consumptietemperatuur: 16 ºC
Oogst: Met de hand geplukt
Rijping: Frans eiken vaten
Certificering: Biologische landbouw
Scoreoverzicht:
Wine Enthusiast: 94 Points
Decanter 2002: 90 Points
93 Peñín 2022 Points
Gold Medal Frankfurt International Trophy
94 Andreas Larsson Points
90 Points Guía Vinos Gourmet
Momenten
Vergezeld van een boek:
For whom the bells tolls door Ernest Hemingway
The Time in Between door Maria Dueñas
Vergezeld door een serie:
Outlander
De Bridgerton
Beste tijd om ervan te genieten:
Een boek lezen op een stormachtige en regenachtige middag.