Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen

Priorat - Het gebied

Priorat is een Denominació d'Origen Qualificada (DOQ) voor Catalaanse wijnen geproduceerd in de wijnregio Priorat, in de provincie Tarragona, in het zuidwesten van Catalonië.

De DOQ omvat 11 gemeenten. Het produceert voornamelijk krachtige rode wijnen, die in de jaren negentig internationaal onder de aandacht kwamen. Het gebied wordt gekenmerkt door zijn unieke terroir van zwarte leisteen en kwartsgrond, bekend als llicorella.

Het is een van de slechts twee wijnregio's in Spanje die zich kwalificeren als DOCa, het hoogste kwalificatieniveau voor een wijnregio volgens de Spaanse wijnregelgeving, naast Rioja DOCa.

Priorat is het Catalaanse woord, het woord dat het vaakst op wijnetiketten voorkomt, terwijl het Castiliaanse equivalent Priorato is.

De DOQ omvat de valleien van de rivieren Siurana en Montsant. De wijngaarden zijn aangeplant op de hellingen op terrassen op een hoogte tussen 100 m en 700 m boven de zeespiegel. Priorat is bijna volledig omringd door de DO Montsant, die wijn in een vergelijkbare stijl maakt. De afgebakende zone heeft een totale omvang van 19.783 hectare (48.880 acres). De Priorat DOQ is gevormd rond 12 steden: Bellmunt del Priorat, Gratallops, el Lloar, la Morera de Montsant, Porrera, Poboleda, Scala Dei, Torroja del Priorat, la Vilella Alta en la Vilella Baixa, en de druiventeeltzones van Masos de Falset en Solanes del Molar.

Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen