Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Priorat wines - meet the team

Goswijn Simons

The Story of my Wine

Achttien jaar geleden kwam ik in aanraking met wijn. Dertien jaar geleden werd ik lid van de plaatselijke wijnclub (CVU) en werd mijn liefde en interesse voor wijn nog groter. Na veel gelezen te hebben en vooral veel geproefd, besloot ik om Vivino te gaan gebruiken.

Eerst in het Nederlands en daarna in het Engels. Met bijna 1.500 reviews leek het tijd voor iets nieuws. Ik begon een Instagram-account en begon mijn wijnrecensies ook op Instagram te plaatsen. Dat is nu bijna zes jaar geleden. Inmiddels heb ik daar een dikke 94.000 volgers en heb ik contacten met grote wijnproducenten wereldwijd. Naast instagram beheer ik ook de blog The Story of my Wine met vele internationale bezoekers. Ook volgde ik de Wset2 en Wset3 opleiding.

De eerste kennismaking met Priorat wijnen ging via Vivino. Ik verdiepte me in deze wijnregio en bestelde verschillende wijnen uit dit gebied om te kunnen proberen. De liefde voor deze wijnen is sinsdien niet meer verdwenen. Wijnen die jong gedronken kunnen worden maar ook prachtig kunnen ouderen. Een nog vrij onbekend gebied in Nederland. Een gebied dat echt in Nederland op de kaart gezet moet worden. 

André Feijs

Andrewinereviews

Ik ben altijd wel een wijndrinker geweest, maar naarmate de jaren vorderden ben ik me meer gaan verdiepen in de wijnwereld en heb ik diverse wijnreizen gemaakt. Tevens heb ik de opleiding WSET3 gedaan en daardoor meer kennis verkregen en gestructureerd leren proeven.

Mijn eerste kennismaking met Priorat wijnen ging via een bevriende wijn winkelier. In 2018 heb ik een wijnreis naar Priorat gemaakt en de liefde voor de streek, de mensen en de wijnen was geboren.

Priorat wijnen zijn voor mij complexe, spannende wijnen die mij telkens blijven verbazen. Van rood en wit en of ze nu jong of al ouder zijn, ik blijf genieten.

Priorat wines - meet the team - 1
Priorat wines - meet the team - 2

Jos Ploum

giuseppe_lapiuma

Mijn passie voor wijn begon zo’n twintig jaar geleden. En dan vooral voor wijnen uit het mooie Italië. Daar alleen al heb ik enkele honderden wijnhuizen bezocht. Toen een bevriende Italiaanse wijnboer me in 2009 vroeg of ik hem niet een plekje op de schappen in Nederland kon bezorgen, ben ik voor hem op zoek gegaan naar afzetmogelijkheden. Ik vond het heerlijk om ook op die manier bezig te zijn met wijn.

In 2010 besloot ik daarom dat ik zelf wijnen wilde gaan importeren. Mooie wijnen van exceptionele kwaliteit, met een écht verhaal, van kleine wijnboeren met liefde en passie voor hun vak. Dat was het begin van LaPiuma Vini, het wijnbedrijf dat ik nu nog steeds met plezier samen met mijn broer run.

Op een mooie proefavond in 2021 wilden Goswijn en André me overtuigen van de kwaliteit van wijnen uit de Priorat. Daar waren maar een paar mooie flessen voor nodig. We concludeerden samen dat deze prachtige regio in Nederland eigenlijk zwaar onderbelicht is. Die avond zag PrioratWines het levenslicht.

Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen