De Formiga de Vellut 2021 van wijnhuis Clos Galena is een blend van 60% Grenache, 20% Cariñena en 20% Syrah.
Handmatige selectie van de biologische druiven. Fermentatie van elke druivensoort apart, bij 22º C gedurende 7 dagen. De maceratie wordt uitgevoerd op 28º C en de pasta wordt gescheiden van de wijn door de pulp zachtjes te persen. Tot slot worden de wijnen geassembleerd uit één druivensoort voordat ze in de vaten gaan.
De Formiga de Vellut 2021 toont een kersenrode kleur met hoge intensiteit.
De wijn toont complexe aroma’s waarin rood en zwart fruit opvallen, gecombineerd met balsamico en kruidige tonen. In de mond is het een volle en krachtige wijn, met een vlezige en fluweelachtige afdronk, waar rijpe en frisse tannines aanwezig zijn.
Past perfect bij:
Rijst en pasta, gevogelte, wit vlees, rood vlees, wild, worsten, vleeswaren, vlees stoofschotels, eieren, patés, foie gras, blauwe vis, belegen kazen, groenten en bladgroenten.
Druiven van vijf van onze veertien percelen met biologische wijngaarden, gebaseerd op het terreintype en de aanpassing van de wijnstok eraan. Productie 0,5 kg. per stam.
Op 10 december 2017 werd Formiga de Vellut de eerste Catalaanse wijn die tijdens het Nobel Diner werd geserveerd in de hele geschiedenis van de prijzen.
Formiga de Vellut 2014 werd geserveerd tijdens het Nobel diner, een feit dat niet alleen bijdraagt aan de herbevestiging van de kwaliteit van de wijn, maar ook aan het benadrukken van alle Priorat wijnen en in het bijzonder de aandacht voor ecologische en milieuvriendelijke wijnen.
De Formiga de Vellut behaalde de volgende scores: