Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rode wijnen uit Priorat - Espectacle 2019

Espectacle 2019

Clos Mogador

DruivenGarnacha Tinta

Espectacle 2019 van René Barbier is een monocépage van de druif Garnacha Tinta, waarbij de druiven afkomstig zijn van één enkel domein. Dit landgoed 'Espectacle', is een klein veld van 2 hectare met steile hellingen en honderdjarige wijnstokken.

Espectacle, zoals de naam in het Spaans al doet vermoeden, is werkelijk spectaculair. 100 jaar oude Garnacha wijnstokken, een geweldige selectie druiven en een zorgvuldig wijnbereidingsproces dat probeert het allerbeste uit dit prachtige terroir te halen. Een grootse wijn op internationale schaal.

Jaargang 2018 kreeg van Robert Parker 98 punten.

€108,50
- +
 • wijnhuisWijnhuis: Clos Mogador
 • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: Montsant
 • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 15%
 • inhoudInhoud: 0,75
 • pastbijPast bij: Geroosterd rood vlees, belegen kaas, gebraden vlees, chocolade, Iberische ham, rood vlees met saus en verse vis op oosterse wijze.
 • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2024–2042
 • Proefnotitie Espectacle 2019

  Deze Espectacle 2019 van René Barbier (Espectacle del Montsant) heeft een intens rood kleur met een zeer duidelijke aanwezigheid van paarse tinten die doen denken aan de gloed van een robijn.

  De neus is intens, complex en zeer aantrekkelijk. Tonen van zwarte bes, framboos, zeer rijpe sinaasappelschil met een subtiele herinnering aan bossen. Geleidelijk aan, met de ademhaling, komen bloemige noten naar voren. De roos en oranjebloesem, persoonlijkheidskenmerken van de bodem,

  De wijn is rijk in de mond zonder te tanninerijk te zijn. De concentratie is gebaseerd op subtiliteit en vooral de ongelooflijk aromatische tonen. Het gehemelte is fluweelzacht met een uitbarsting van smaken. Een mooie wijn met een opmerkelijke persistentie.

  Past perfect bij:

  Geroosterd rood vlees, belegen kaas, gebraden vlees, chocolade, Iberische ham, rood vlees met saus en verse vis op oosterse wijze.

  Proefnotitie Espectacle 2019
  Over deze wijn

  Espectacle 2019 is een prachtige rode wijn die in Montsant wordt geproduceerd door het wijnhuis Espectacle del Montsant. Het wijnhuis is onconventioneel, een project dat werd gevormd door een team van wereldwijd toonaangevende wijnexperts, met als doel één uitzonderlijke wijn te produceren. Een wijn die in staat is om de sensaties van een honderdjarige wijngaard over te brengen. Een waar 'espectáculo' (spektakel).

  Al het werk in de wijngaard wordt met de hand gedaan. De oogst, de druiven worden geplukt van dezelfde wijngaard op het optimale moment. De druiven worden vervolgens in kleine containers naar de wijnmakerij gebracht en daar 24 uur gekoeld bij 4ºC.

  Na deze tijd worden de druiven ontsteeld en worden de beste druiven geselecteerd voor de volgende fase. De gisting van deze wijn vindt plaats in zeer fijne Franse eiken vaten met de gist afkomstig van dezelfde wijngaard. Er wordt een reeks keer overgepompt om het gewenste niveau van kleur en tannine-extractie te verkrijgen. Als de gisting is voltooid, wordt de wijn 4-5 weken gemacereerd voordat hij 14-16 maanden in dezelfde vaten wordt gerijpt.

  Over deze wijn
  Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
  Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen