Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
  • Type: Familiebedrijf
  • Sinds: 1814
  • Oppervlakte: 50 hectare
  • Productie: 70.000 flessen per jaar
  • Oenoloog: Joan Sangenís
  • Landbouw: Traditioneel

Celler Cal Pla

Porrera, Tarragona

Celler Cal Pla werd opgericht in 1814, toen het Priorat wijngebied een grote wijntransformatie onderging. Inmiddels al acht generaties toegewijd aan het werk in de wijngaarden en het maken van wijn, die ons tot op de dag van vandaag een buitengewone oude wijnmakerij en wijngaarden tot honderd jaar oud heeft nagelaten. Ook erkend met de wijnprijs en het diploma in 1929. De naam van Cal Pla is de naam van het huis en hun familie, nu ook doorgegeven aan de wijnen.

In het begin gestart met het maken van "bulkwijn" maar sinds 1996 onder leiding van Joan Sangenís (de jongste van de familie die ook oenologie studeerde) mooie boetiekwijnen maakt met de meest up-to-date oenologische technieken.

De familie Cal Pla bezit 6 boerderijen in de gemeente Porrera met in totaal 50 ha beplant land. De variëteiten waaruit ze bestaan, zijn: heel divers, van Carignan en Grenache tot druiven die je niet vaak terugziet in Priorat namelijk Picapoll Blanc en de Trepat Blanc. Alle wijnen worden geproduceerd van druiven die in hun eigen wijngaarden worden verbouwd en gebotteld worden in hun wijnkelder.

In de wijnkelder maken ze gebruik van cementen tanks, roestvrijstalen tanks en 350 verschillende eikenhouten vaten met capaciteiten (225L, 300L en 500L). De productie van druiven ligt rond de 140.000 kg afhankelijk van de oogst.

Wijnen van Celler Cal Pla
Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen