Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rode wijnen uit Priorat - Samsó 74 anys 2018

Samsó 74 anys 2018

Buil & Giné

Druiven100% Samsó

Deze Samsó 74 anys 2018 is een monocépage van de Samsó druif. De naam laat zien dat het hier om 74 jaar oude stokken gaat. Deze klassieke Catalaanse druif die vaak verward wordt en genoemd wordt als Carinena omdat de smaakprofielen overeen komen.

De druif geeft donkere kleuren in het glas, mooie zuren en is krachtig. Ruikt als een mooie wandeling in de wijngaarden, een klassieke Priorat. Gerijpt fruit en veel invloed van leisteen die de lange eikenhouten rijping perfect dragen. Met een enorm rijping potentieel van zeker 25 jaar is deze wijn uit “the familiy collection” een prachtige wijn voor je eigen collectie.

Gelimiteerde productie van 330 flessen en 12 Magnums.

€128,74
- +
 • wijnhuisWijnhuis: Buil & Giné
 • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
 • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 14,7%
 • inhoudInhoud: 0,75
 • pastbijPast bij: Rundvlees, lam, wild (hert), stoofschotels en gevogelte.
 • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2050
 • Proefnotitie Samsó 74 anys 2018

  In het glas een intense dieprode kleur met heldere en robijnrode reflecties.

  In de medium(++) neus tonen van bramen, pruimen en bosbessen, met mooie tonen van zoethout, tabak, vanille, eucalyptus en specerijen.

  In de mond droog met een volle body, medium(+) zuren en medium rijpe ronde tannines. Smaken van donker fruit, eiken, leer en tabak. Een wijn met een verhaal. Sensationeel rijk mondgevoel met een lange finale.

  Past perfect bij:

  Rundvlees, lam, wild (hert), stoofschotels en gevogelte.

  Proefnotitie Samsó 74 anys 2018
  Over deze wijn

  “In 1887, toen Phylloxera Priorat bereikte en onze wijnstokken doodde, hadden we zeer diverse plantages in de regio met veel verschillende druivensoorten vertegenwoordigd. Toen de herbeplanting begon, richtten onze overgrootouders hun werk op twee druivenrassen: Red Garnatxa en Samsó. Eigenlijk omdat ze elkaar perfect aanvullen. Garnatxa is delicaat, expressief, vrouwelijk, lieflijk. Samso is donker, met veel zuren, krachtig en vriendelijk.

  Priorat is waarschijnlijk de beste plek ter wereld om rode druiven te verbouwen, althans voor Garnatxa en Samsó, en op zo'n bevoorrechte plek, de dichtstbijzijnde plek bij de hemel op aarde, kun je plekken vinden waar alles kan gebeuren, waar de natuur en traditie maken bijna elk wonder mogelijk, ze maken de bereiding van een geweldige wijn mogelijk met slechts een van die variëteiten.

  In 2012 werd Xavi Buil tijdens een van de proeverijen die we gewoonlijk in ons onderzoeksprogramma hebben, verliefd op een deel van de Samsó-monovariëteit waar we aan werkten. Toen hij hoorde wat de beste omstandigheden waren voor Samsó, realiseerde hij zich dat zijn beste vriend Anton 2 zeer oude wijngaarden bezat die perfect zouden kunnen zijn voor die variëteit. Een 100 jaar oude plantage voor twee 50-jarige mannen!

  We begonnen aan die fantastische eigenschappen te werken en in 2014 besloten we er een wijn van 100% Samsó van te maken. Maar het gaat niet alleen om percelen en druiven, het gaat ook om de mensen die ze verbouwen, de mensen die ervan houden. Ze kunnen zelfs verbeteren wat de natuur ons geeft. Dat is de reden waarom we, vanwege de ervaring van Anton en de visie van Xavi, hebben besloten om de eigenschappen afzonderlijk te oogsten en twee exclusieve wijnen uit te werken.

  Beiden gaven ons de uitstekende en unieke Samsó die we besloten na bijna 3 jaar apart te bewaren in nieuw Frans eiken in 300 lt. vaten. Het lijkt alsof Samsó 104 anys de persoonlijkheid van Xavi heeft overgenomen en die van Samsó 70 Anton.”

  Over deze wijn
  Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
  Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen