Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rode wijnen uit Priorat - Carmí 2018

Carmí 2018

Buil & Giné

Druiven80% Verboden druif en 20% Garnacha

Deze Carmi 2018 is een blend van 80% “de verboden druif” en 20% Garnacha. Deze verboden druif is het beste bewaarde geheim van Buil en Giné. In 2002 proefde Xavi per deze druif op een proeverij van Garnatxa wijnen. Het was een andere druif die per ongeluk in zijn glas kwam.

Deze wijn werd vorige week van september 2015 geoogst en vervolgens in maart 2016 tot februari 2018 op eikenhouten vaten geplaatst.

Deze krachtige maar subtiele adolescent heeft tijd nodig om te rijpen om al zijn delicate fruitigheid tot uitdrukking te brengen, met kruidige en bloemige tonen. Perfect bij gebraden kalfsvlees, of een lamsbout met groenten bereid in olijfolie.

€109,40
- +
 • wijnhuisWijnhuis: Buil & Giné
 • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
 • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 15,2%
 • inhoudInhoud: 0,75
 • pastbijPast bij: Rundvlees, lam, wild (hert), stoofschotels en gevogelte.
 • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2050
 • Proefnotitie Carmi 2018

  In het glas een dieprode kleur met paarse reflecties.

  In de medium(++) neus aroma’s van bramen, donkere kers en bosbes met tonen van vanille, wilde bloemen, tabak en kruiden. 

  In de mond droog met een volle krachtige body. Nog jeugdig met een enorm potentieel. Medium(+) rijpe tannines, medium zuren en mooie lengte in de afdronk.

  Past perfect bij:

  Stoofschotels met kalfs-, lams- en varkensvlees, altijd met veel groenten, champignons en olijfolie. 

  Proefnotitie Carmi 2018
  Over deze wijn

  “Onze oprichter, Xavi Buil, had een geweldige ervaring in 2002. Op een wijnbeurs proefde hij Garnacha uit verschillende delen van de wereld. Per ongeluk heeft iemand een verboden druif in zijn Garnacha-glas gedaan!

  Wat een geweldige mix! Hij vond het fantastisch en begon te onderzoeken hoe hij deze verboden druif in onze regio kon bewerken. Voorlopige conclusies waren dat het ons grote vruchten moet geven, dus waarom niet proberen, experimenteren, leren... en... we hebben het gedaan, in januari 2003 hebben we 1.500 van die wijnstokken geplant in onze Llicorella-grond. We vertroetelde en hielden van ze zoals ouders opstaan ​​en houden van geadopteerde kinderen, van buitenlandse afkomst gecombineerd met een warme, oprechte en lokale cultuur die een perfecte synergie mogelijk maken. Wat een rijkdom!

  In 2006 zijn we gaan experimenteren en leren. 8 jaar later, na de oogst en uitwerking van 2014, werden onze verboden wijnstokken ‘lokaal’ en onze kennis rijker. Zij, wij, we hebben allemaal een integratie-inspanning gedaan.

  Toen hebben we besloten om onze eerste Forbidden – Garnacha te maken, om in 2015 met jullie allemaal te delen. Hier heb je de vruchten van al die inspanningen vol passie, liefde en wetenschap.”

  Over deze wijn
  Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
  Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen