Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen

Doix 2018

Mas Doix

DruivenGarnacha Tinta, Cariñena

Deze Doix 2018 van wijnhuis Mas Doix is een blend van 45% 80 jaar oude Grenache en 55% van 100 jaar oude Carignan wijnstokken.
Geplant op heuvels van "llicorella", Paleozoïsche laminaire leisteen, op een hoogte van 350-450 meter boven zeeniveau. Opbrengsten van 300 g druif/wijnstok.

De druiven worden handmatig geoogst in kratten van 10 kg. Sortering met behulp van een dubbele selectietabel. Fermentatie van ontsteelde druiven in roestvrijstalen tanks en daarna voor 16 maanden in nieuwe van Frans eiken vaten.
4.500 flessen gebotteld in maart 2019 zonder klaring of filtratie.

€88,10
- +
  • wijnhuisWijnhuis: Mas Doix
  • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
  • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 14,5%
  • inhoudInhoud: 0,75
  • pastbijPast bij: Wildgebraad, worst cassoulet, gebraden konijn, eend en pittige kazen.
  • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2035-2040
  • Wellicht ook interessant?
    Proefnotitie Doix 2018

    Deze Doix 2018 heeft in het glas een diep paarsrode kleur.

    In de neus gemiddeld tot hoge intensiteit met aroma's van rijp zwart en rood fruit, peper, anijs, ceder, chocolade, kruiden en grafiet tonen.

    In de mond een volle en krachtige wijn met nog medium(+) zuren en rijpe aanwezige tannines. Vlezig en rond in de mond met een lange finale. Een wijn die je na decanteren al mooi kunt drinken maar ook gerust nog tien jaar kunt laten liggen om mooi rond te worden.

    Over deze wijn

    Mas Doix - Doix 2018 is ​​een rode wijn gemaakt met Carignan en Grenache van oude wijngaarden geplant op hellingen van licorella (leisteen) op een hoogte tussen 350 en 500 meter.

    De oogst gebeurt handmatig, de druiven worden geselecteerd op een dubbele selectietafel. Elk perceel wordt afzonderlijk in wijn omgezet. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling. Zodra de alcoholische gisting is beëindigd, doorloopt het het verouderingsproces gedurende 16 maanden in Franse eikenhouten vaten van extra fijn hout. Deze wijn wordt gebotteld zonder klaring of filtering.

    Beoordelingen:

    Guia Peñin: 95 punten
    Decanter: 91 punten
    Jancis Robinson: 94 punten

     

    Over deze wijn
    Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
    Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen