Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
  • Type: Familiebedrijf
  • Sinds: 2006
  • Oppervlakte: 20 hectare
  • Productie: 80.000 flessen per jaar
  • Oenoloog: Sergi Batet
  • Landbouw: Biologisch in conversie

Mas Doix

Poboleda, Tarragona

De wijnmakerij in het dorp Poboleda (Priorat-Spanje) werd in 1998 opgericht door de families Doix en Llagostera en zet een traditie voort die begon in 1850. In 1888 won de wijn van de vroege patriarch Juan Extrems Doix de gouden medaille in de Barcelona Wereldtentoonstelling.

Phylloxera veroorzaakte een abrupte stop en verarming in de regio, maar sommige van de eerste Carignan-wijnstokken die na de pest zijn geplant, worden nu gebruikt voor de uiterst schaarse 1902 Centenary Carignan. Druiven die door de oprichters werden verbouwd, werden vroeger verkocht aan de lokale coöperatie voordat ze hun eigen bedrijf oprichtten.

Poboleda is een van de hoogste en coolste dorpen in Priorat. Valentí Llagostera zegt dat de droge koude noordwestelijke wind verantwoordelijk is voor de hoge zuurgraad van de wijn. De druiven rijpen langzamer en de oogst begint meestal een week later dan in Gratallops.

in 2019 startte de samenwerking tussen Cliff Lede, een Canadese producent gevestigd in Napa Valley (eigenaar van Cliff Lede Vineyards en Fel Wines) en Mas Doix. Ze namen een belang van 50% in de Catalaanse wijnmakerij en de instroom van kapitaal maakte het mogelijk om een ​​nieuwe wijnmakerij te bouwen aan de rand van Poboleda. De nieuwbouw sluit naadloos aan bij het stenige landschap en de kleur van de llicorella-stenen die zo typerend zijn voor de Priorat-streek.

De wijnmakerij bezit ongeveer 20 hectare wijngaarden die biologisch worden verbouwd met een aantal biodynamische praktijken. Ongetwijfeld is de vier hectare grote Doix-wijngaard de meest gewaardeerde troef, met Carignan-wijnstokken geplant in 1902 en 80 jaar oude Garnacha-wijnstokken. Syrah is de enige internationale druif die ze verbouwen — het vertegenwoordigt 10% van de mix van hun rode wijnen Les Crestes en Salanques.

Naast de rode wijnen met rassen als Garnacha, Carignan en wat Syrah (gebruikt in de blend van Les Cretes), heeft Mas Doix haar assortiment witte wijnen uitgebreid. Murmuri is overwegend Garnacha Blanca met drie maanden rijping op de droesem in roestvrijstalen tanks, terwijl de meer complexe Salix 20% Macabeo en 15% Pedro Ximénez combineert met de Garnacha Blanca en rijping van de droesem in roestvrijstalen tanks en eikenhouten vaten.

Wijnen van Mas Doix
Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen