Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Witte wijnen uit Priorat - Planetes de Nin Blanc 2021

Planetes de Nin Blanc 2021

Familia Nin-Ortiz

DruivenCariñena Blanca

Planetes de Nin Blanc 2021 is een wijn van 100% witte Carignan. De wijn rijpt 6 maanden in amforen van klei en 3 maanden in eikenhouten vaten en stelt ons in staat deze oude variëteit te herontdekken die rustiek en terroir bevat zonder in te boeten aan elegantie.

€33,95
- +
 • wijnhuisWijnhuis: Familia Nin-Ortiz
 • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
 • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 13%
 • inhoudInhoud: 0,75
 • pastbijPast bij: Tonijn, warme salades, gegrilde schaaldieren, rijst met vis
 • Proefnotitie Planetes de Nin Blanca 2021

  Planetes de Nin Blanca 2021 is een witte wijn met karakter. In de neus is het heel subtiel, met enkele tonen die doen denken aan wit fruit. In de mond is het veel krachtiger en expressiever, met volume, frisheid en uitgesproken zuurgraad. Droge en elegante afdronk. 

  Past perfect bij:

  Deze Planetes de Nin Blanca 2021 past uitstekend bij tonijn, warme salades, gegrilde schaaldieren en rijst met vis.

  Over deze wijn

  Met Planetes de Nin Blanca 2021 bieden Celler Nin Ortiz ons de gelegenheid om een witte cariñena van één enkel ras uit Priorat te proeven. De wijn rijpt 6 maanden in amforen van klei en 3 maanden in eiken vaten en geeft ons de kans om deze  druif te herontdekken die het rustieke en het terroir in zich verenigt zonder aan elegantie in te boeten.

  Terwijl de Selma van Nin-Ortiz van grote hoogte in Penedès komt, groeit de Planetes Blanco buiten de poorten van de geboorteplaats Porrera.

  De stokken groeien op de typische Llicorella-leisteen, d.w.z. rode en blauwe leisteencomposiet. De grondbewerking bij Nin-Ortiz gebeurt uit diepe overtuiging, biodynamisch gecertificeerd volgens alle regels. Ester Nin en haar man Carles Ortiz behoorden tot de eerste biodynamische experts in de Priorat.

  Na de selectieve handmatige pluk is er een 24-uurs koude maceratie van de hele druif, en daarna vindt de spontane gisting plaats in oude, gesloten vaten van 300 l. Daar blijft de wijn nog 8 maanden zonder gist om af te ronden. De expansie wordt indien mogelijk altijd zonder zwavel uitgevoerd, alleen wordt voor de vulling een minimale dosis toegevoegd. Dit leidt tot een wijn die ondanks zijn jeugdige kracht heel open en aansprekend is, maar zeker niet fruitig.

  Over deze wijn
  Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
  Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen