Carles Ortiz en Esther Nin zijn de eigenaren van Cellar Familia Nin Ortiz met wijngaarden in Porrera en Torroja. Esther is tevens de oenoloog van het fameuze wijnhuis Clos Erasmus. In 2004 heeft Esther 3 hectare gekocht en is begonnen met het produceren van haar eigen wijn “Nit de Nin”.
In 2007 ontmoette ze Carles die 10 hectares in zijn bezit had en zijn druiven toen nog verkocht. Hij speelde al langer met de gedachte om een eigen wijn te produceren en meer waarde toe te voegen aan zijn wijngaarden. Inmiddels is Cellar Nin Ortiz een familiebedrijf met 14 hectare en een jaarlijkse productie van 25.000 flessen.
Het bedrijf is volledig biodynamisch en er wordt alleen maar gebruik gemaakt van autochtone gisten. Het doel van dit bijzondere wijnhuis is het produceren van elegante wijnen, met een minimum aan sulfiet en zo weinig mogelijk bewerkingen in de kelder. Het wieden van het onkruid en het plukken van de druiven gebeurt nog met de hand, het ploegen nog door muilezels.