Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rode wijnen uit Priorat - Joan Giné 2016

Joan Giné 2016

Buil & Giné

Druiven45% Cariñena, 40% Grenache en 15% Cabernet Sauvignon

Deze Joan Giné 2016 van wijnhuis Buil & Giné is een blend van 45% Cariñena, 45% Grenache en 10% Cabernet Sauvignon. Een droge rode wijn, complex, met het rijpe druiven boeket dat typisch is voor de Priorat Grenache en Carignan rassen. Goed gestructureerde, aanhoudende, volle en voluptueuze wijn, met een lange afdronk.

Grenache en Carignan van oude wijnstokken (meer dan 25 jaar), Cabernet Sauvignon van jonge wijnstokken (van 10 tot 15 jaar), uit de dorpen Bellmunt del Priorat, la Vilella Alta, Gratallops, Torroja, La Vilella Baixa i El Molar.

Joan Giné is de eerste stap richting een houtgerijpte Priorat. Joan Giné is de grootvader van Xavi Buil i Giné die hem veel bijbracht over de wijnbouw. Een hommage aan zijn grootvader Giné.

€25,56
- +
  • wijnhuisWijnhuis: Buil & Giné
  • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
  • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 15%
  • inhoudInhoud: 0,75
  • pastbijPast bij: Rood vlees, gepekelde kazen en foie, stoofschotels, sauzen met een bittere toets (sinaasappel, bittere amandelen, zelfs donkere chocolade).
  • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2030
  • Proefnotitie Joan Giné 2016

    In het glas een diep robijnrode kleur.

    In de medium(+) neus aroma's van cassis, zwarte kers en rijp rood fruit met tonen van sandelwood, ceder en kruiden.

    in de mond droog, vol mondgevoel met medium zuren en medium tannines. Vol en rond in de mond met zwarte kersen, pruimen, chocolade, zwarte peper en vanille en een mooie lengte in de finale.

    Past perfect bij:

    Rood vlees en in het algemeen bij voedsel met een hoog eiwitgehalte. Ook bij bepaalde gepekelde kazen en foie. Meest aanbevolen bereidingswijzen: stoofschotels, stoofschotels en conserven. Ook bij sauzen met een bittere toets (sinaasappel, bittere amandelen, zelfs donkere chocolade).

    Over deze wijn

    De verschillende druiven, die afkomstig zijn van geselecteerde wijngaarden met een lage productie, worden afzonderlijk vergist bij een temperatuur tussen 26 ºC en 28 ºC die zorgvuldig wordt gecontroleerd. De maceratie is lang (ongeveer 24 dagen), gevolgd door de malolactische gisting. Daarna wordt het sap gemengd en de resulterende wijn oudert 12 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten gelegd. Gedurende deze tijd wordt de temperatuur gecontroleerd op 16 ºC. Zodra dit proces is voltooid, worden de "coupage" en de botteling uitgevoerd. 

    Awards 

    Wine & Spirits 2021: 94 points
    Berliner Wine Trophy: Gold Medal
    Gilbert & Gaillard: Gold Medal
    Asia Wine Trophy: Gold Medal
    Tasted 100% Blind by Andreas Larsson: 93 points

    "Rijk en mooi gestructureerd, de 2015 'Joan Giné' levert een prachtig bereik in de mond van rode frambozen coulis tot witte peper en tabaksblad, evenals granaatappel aroma's die allemaal verblinden in de mond. Helder, met veel spanning, geniet van deze prachtige wijn in de komende tien jaar."

    Dr. Owen Bargreen (October, 2021)

    Over deze wijn
    Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
    Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen