De Les Eres Especial dels Carnes 2017 van wijnhuis Joan Simó is een blend van 75% Garnatxa Negra en 25% Carinyena.
Les Eres Special dels Carners, is een rode blend gemaakt van eeuwenoude wijnstokken van Grenache en Carignan, afkomstig van een enkel landgoed, "Els Carners", een zeer kleine wijngaard gelegen in het gemeentelijk district Bellmunt op een hoogte van 400 meter. Handmatig geoogst met een koude pre-fermentatieve maceratie 10 ºC 3 dagen. Alcoholische gisting bij gecontroleerde temperatuur, met een maximum van 28 ºC in vezeltanks. Totale maceratietijd 20 dagen. Malolactische gisting in vaten en 18 maanden gerijpt in nieuwe Franse eik.
Zeer kleine productie (gemiddeld 0,4 kg per wijnstok), er worden slechts 466 flessen gemaakt.
In het glas een diep granaatrode kleur met zwarte kern.
In de medium(+) neus aroma’s van rijp zwart fruit zoals pruimen en zwarte bessen met tonen van zoethout, kruiden, peper, ceder en kruidnagel met rokerige nuances.
In de mond, droog en geconcentreerd met medium zuren en medium mooi geïntegreerde tannines. Complex en geconcentreerd met een mooie structuur en persoonlijkheid. Eindigt met een prachtige lang aanhoudende finale.
Past perfect bij
Rood vlees, gezouten kazen, vlees van wild, krachtige stoofschotels
Deze cuvée van Garnacha en Carinena, gevinifieerd van meer dan 100 jaar oude wijnstokken, garandeert elk jaar de hoogste kwaliteit. De wijn van dit boetiek wijnhuis is elegant en harmonieus, heeft een enorm potentieel en kost de helft van de prijs van de concurrentie.
Donker, rijp bessenfruit met perfect geïntegreerde geroosterde aroma's en de typische minerale leismaak. Elegant en harmonieus met rijpe tannines in de afdronk. Gelimiteerde oplage dus wees snel. Vivino geeft deze 2015 jaargang een 4.6 score.