Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rose wijnen uit Priorat - Astral L'Ancestral de Planetes Rosat 2021

Astral L'Ancestral de Planetes Rosat 2021

Familia Nin-Ortiz

DruivenGrenache en 30% witte Carignan

Astral L'Ancestral de Planetes 2021 is de nieuwe mousserende wijn (Pet Nat) van het persoonlijke project van de jonge Andreu Ortiz, de nieuwe generatie van de familie Nin Ortiz.

Een blend van 70% rode Grenache en 30% witte Carignan van het landgoed Les Planetes, biologisch-dynamisch verbouwd in Porrera (Priorat). De druiven werden geoogst een paar dagen voordat de druiven voor het Planetes wijnassortiment werden geoogst. Na de gisting van de twee variëteiten afzonderlijk, werden ze geblend en wordt de wijn vlak voor het einde van de gisting gebotteld.

De wijn rijpte een jaar op de droesem voordat hij werd gedegorgeerd. 

€23,25
- +
 • wijnhuisWijnhuis: Familia Nin-Ortiz
 • inhoudInhoud: 0,75
 • pastbijPast bij: Aperitief
 • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2026
 • Proefnotitie Astral L'Ancestral de Planetes 2021 Rosat 2021

  Deze Pet Nat Astral L'Ancestral de Planetes 2021 Rosat 2021 van de jonge telg van Celler NIn Ortiz toont een mooie kersenkleur. In de neus geparfumeerd met vers rood en steenfruit, lichte citrustoetsen en gedroogde mediterrane bloemen. In de mond is hij gestructureerd, met fijne belletjes en een zeer smakelijke minerale afdronk. Een ideale wijn om op elk moment van de dag van te genieten. Beperkte productie van 1.300 eenheden.

   

  Over deze wijn

  Eerste jaargang van deze Pet Nat wijn uit de Priorat wijnstreek.

  Pet Nat is een afkorting voor Pétillant Naturel, wat letterlijk 'natuurlijk bruisend' betekent in het Frans. Het is een type mousserende wijn dat op een natuurlijke manier wordt geproduceerd. Het wordt ook wel 'methode ancestrale' genoemd, wat verwijst naar de traditionele methode van het maken van mousserende wijnen voordat de 'methode champenoise' werd uitgevonden. 

  Bij Pet Nat worden de druiven vroeg in het wijnbereidingsproces geoogst en wordt het gistingsproces gestopt voordat alle suiker is omgezet in alcohol. De gisting gaat dan door in de fles, zonder toevoeging van extra suiker of gist. Hierdoor ontstaat er koolzuur in de fles, wat resulteert in een lichte, bruisende wijn met een laag alcoholgehalte. Het gistdepot in de fles zorgt voor een troebele verschijning en vaak ook een licht bittere smaak.

  Over deze wijn
  Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
  Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen