Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rode wijnen uit Priorat - Porrera Vi de Vila 2022

Porrera Vi de Vila 2022

Vall Llach

Druiven50% Cariñena 50% Garnache

De Porrera Vi de Vila 2022 is een topwijn van Vall Llach. Deze wijn wordt gemaakt van de oudste wijnstokken (ouder dan 100 jaar) en kan prachtig ouderen. De samenstelling is 50% Cariñena met 50% Garnache.

Het rendement is hier nauwelijks 300 gram druiven per wijnstok. Niet voor niets heeft Lluis Llach (Catalaanse chansonnier en wijnfanaat) zijn naam aan deze wijn gegeven.

Een echte Cultwijn van Vall Llach.

€60,75
- +
  • wijnhuisWijnhuis: Vall Llach
  • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
  • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 15%
  • inhoudInhoud: 0,75
  • pastbijPast bij: Belegen kazen, gekruide gerechten, gegrild, geroosterd,  gestoofd wild: zwijn, eend, korhoen, fazant, wild, undvlees en lamsvlees
  • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2035
  • Proefnotitie Porrera Vi de Vila 2022

    De Porrera Vi de Vila 2022 is diep donker paars van kleur, bijna zwart.

    In de neus veel donker fruit zoals pruimen, zwarte kersen en zwarte bessen met tonen van graniet, zwarte peper, chocolade, vanille en rokerige toetsen.

    In de mond veel donker fruit. Mooi rond, complex en met veel diepte en een eeuwig durende finale. Een wijn die je twee tot drie keer moet proeven om zijn rijkdom aan nuances te vatten. Kracht gekoppeld aan onderliggende finesse, complexiteit en vooral diepgang die na enkele jaren flesrijping naar voren treedt.

    Past perfect bij:

    Belegen kazen, gekruide gerechten, gegrild, geroosterd,  gestoofd wild: zwijn, eend, korhoen, fazant, wild, undvlees en lamsvlees.

    Over deze wijn

    Deze Porrera Vi de Vila 2022 is een blend van 50% Cariñena en 50% Garnache.

    De ontsteelde druiven vergisten in roestvrijstalen tanks van 2.500 en 5.000 liter.
    20 dagen fermentatie bij een temperatuur beperkt tot tussen de 20 en 25 ºC met dagelijkse verstuiving en zachte remontage.
    12 dagen maceratie na de fermentatie, gevolgd door zachte persing. Malolactische gisting in roestvrijstalen tanks.

    Daarna wordt de Cariñena overgebracht naar 17 hl Franse eik en 20 hl tweedejaars barriques van licht en medium geroosterde fijnkorrelige nieuw Frans eiken.
    De Garnache ouderd in Oostenrijkse eiken vaten.

    Over deze wijn
    Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
    Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen