Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
  • Sinds: 1998
  • Oppervlakte: 65 hectare
  • Productie: 100.000 flessen per jaar
  • Oenoloog: Albert Costa
  • Landbouw: Traditioneel

Vall Llach

Porrera

Het verhaal van Celler Vall Llach startte in de jaren 90 toen Eric Costa en Lluis Llach het wijnhuis Vall Llach oprichtte in Porrera. Porrera is een van de 9 dorpen die samen de D.O.Q. Priorat vormen.

Lluis Llach is Catalunya’s meest bekende chansonnier; Enric Costa was notaris en de twee heren kochten samen de wijngaarden. Beiden wilden terug naar hun roots en besloten om oude wijngaarden, verspreid over Porrera en Torroja, te herstellen. Deze oude wijngaarden (vieilles vignes), vaak kleine stukjes wijngaard op steile hellingen, worden 'trossos' genoemd. Het kostte een hoop zweet en tranen om deze 'trossos' te herstellen en nieuw leven in te blazen. De eerste druiven werden in 1998 geoogst en de eerste fles werd gebotteld in 2000.

Momenteel wordt het bedrijf geleid door mede-eigenaar en oenoloog Albert Costa. Samen met zijn team produceren zij ongeveer 100.000 flessen gemiddeld per jaar op een totaal van 65 hectare. De productie per hectare is zoals op veel plekken in Priorat erg laag. Enerzijds door de steile hellingen anderzijds doordat de kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit.

Het bedrijf is stevig geworteld in de lokale samenleving. Men produceert nog steeds de wijnen in hun bedrijf op het dorpsplein zodat 'de locals' van Porrera niet hoeven te reizen.  Verder zorgt Celler Vall Llach dat een gedeelte van de opbrengst naar de lokale gemeenschap gaat.

Wijnen van Vall Llach
Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen