Deze Pleret 2014 van wijnhuis Buil & Giné is een blend van Grenache en Carignan van 100 jaar oude bush vines. De blend is complex door de combinatie van druiven- en ceder hout aroma's. Zeer krachtige en complex.
Deze topwijn van Buil & Giné behoort tot de absolute top van de wijnwereld. Alleen de beste druiven van de oudste wijnstokken van de finca worden gebruikt voor de productie van de Pleret Especial.
Een wijn om te ontdekken en van te genieten, die na opening (langzaam) evolueert in vele smaken, lagen en sensaties ... een echte ervaring die je bewust maakt van de essentie van Priorat en zijn wijnstokken.
In het glas een intense dieprode kleur met heldere en robijnrode reflecties.
In de medium(++) neus tonen van zwart fruit, aardse tonen, leer en mineralen, met een overwicht van rijpe bosvruchten, vanille en licht gebrande boventonen.
In de volle mond, droog met medium zuren en medium(+) tannines. Elegant en evenwichtig met een entree van rijp donker fruit gevolgd door een frisse smaak met een smeuïge, lange afdronk met lichte houttonen. Een wijn om te genieten aan de haard met een goed boek.
Past perfect bij:
Vlees en vis, salades met bosvruchten, jam en soja. Ook bij niet-citrische en eerder zoete desserts zoals noga, coulants, enz. Hij combineert voortreffelijk met zoetzure contrasten, gekarameliseerde uien, soja, compotes, chocolade sauzen, enz.
Grenache en Carignan van 100 jaar oude wijnstokken. Cabernet Sauvignon van wijngaarden tussen 20 en 25 jaar oud, Syrah en Merlot van wijngaarden tussen de 15 en 20 jaar oud. Alles in de gemeenten Bellmunt del Priorat, La Vilella Baixa,
Gratallops, Falset en El Molar.
De druivensoorten wordt apart vergist. De maceratie is lang en vindt plaats bij een temperatuur tussen 26 ºC en 28 ºC. Vervolgens vindt de malolactische gisting plaats. Daarna wordt de wijn gerijpt in Franse eiken vaten gedurende ongeveer 10-14 maanden,
afhankelijk van het oogstjaar. Hij wordt geblend, gebotteld en gerijpt in de fles voor een minimum van 6-8 maanden.
Ratings: