Terra Vermella 2017 komt van een wijngaard van één hectare die is geplant in een klei-kalkhoudende grond waarin het mengsel van rode klei en stenen een heel eigenaardige kleur geeft. Vandaar de naam van de wijn Terra Vermella, wat in het Catalaans rode aarde betekent. Biodynamische landbouw wordt beoefend met kruidenthee gemaakt van plantenextracten en minerale zwavel, waarbij rekening wordt gehouden met de maanfasen in elk proces.
In de wijnmakerij worden de Parellada Montonega - druiven voorzichtig geperst en de verkregen most fermenteert met zijn eigen gisten in gebruikte vaten van 225 liter. Daar blijft het 8 maanden met zijn fijne droesem. Het overpompen gebeurt handmatig om het gebruik van mechanische pompen te vermijden.
Terra Vermella 2017 is een fruitige witte wijn met aroma's van wit fruit en kruidige tonen. In de mond is het mineraal, fris en elegant. Het toont een heldere zuurgraad en een lange en aangename afdronk.
Past perfect bij:
De Terra Vermella 2017 past uitstekend bij kabeljauw, vette vis, rijst met vis, zalm en salades.
Deze Terra Vermella 2017 is tot nu toe de enige wijn gemaakt van de druivensoort Montanega, een variant van Parellada, afkomstig van de hellingen van Selma (El Pla de Manlleu), een uitgestorven bergdorp gelegen in het Montmell-gebergte in Catalunya.
Wijngaard : 1 hec van 37 jaar oud in (Sant Miquel) Pla de Manlleu op 550 meterOosten.
Bodem: Klei-kalkhoudend
De oogst : 13 en 19 september 2017 (13 hl / Ha)
Gebotteld : Augustus 2018 (2420 flessen van 0,75 Ml)
Vinificatie: maceratie van 2 dagen met schil en stengels, persing en fermentatie met gist in eiken vaten, gecontroleerde temperatuur.
Ouderen : 8 maanden in 3 vaten van 300 l. (een nieuwe en 2 tussen 2 en 10 jaar) en 28 maanden