Selma de Nin 2020 is een witte wijn zonder oorsprongsbenaming geproduceerd in El Pla de Manlleu (Penedès) door de wijnmakerij Ester Nin. Deze wijn is een blend van de rassen Roussane, Marsanne, Parellada en Chenin Blanc.
Gisting op eiken barriques (geen nieuw eiken) van 225 liter. Sur lies nog een élevage van ongeveer 8 maanden. Er wordt enkel met autochtone gisten gewerkt. Bijna geen toevoeging van sulfiet.
In het glas een heldere citrusgele kleur met groene reflecties.
Op de medium(+) neus aroma's van rijpe appel, meloen,sinaasappelsap en peer met hints van zwarte peper, venkel, witte bloemen, thee, kruiden, lichte ceder en een druppel honing.
In de mond droog, vol met mooie frisheid en medium(-) zuren. Licht romig en rond mondgevoel (licht zout) met aroma's van sinaasappelschil, limoen, geel fruit, grapefruit, amandelen en kruiden met een lange minerale en lichte amandel nasmaak. Een prachtige gastronomische wijn.
Past perfect bij:
Rauwe zeevruchten, zachte kaas, gegrilde zeevruchten, visrijst en kabeljauw.
Selma de Nin is een mooie gastronomische witte wijn en een blend van Roussane, Marsanne, Parellada en Chenin Blanc.
Gisting op eiken barriques (geen nieuw eiken) van 225 liter. Sur lies nog een élevage van ongeveer 8 maanden. Er wordt enkel met autochtone gisten gewerkt. Bijna geen toevoeging van sulfiet.
De wijngaarden waar Selma de Nin vandaan komt, zijn iets meer dan tien jaar geleden aangeplant door Ester Nin en Carles Ortiz, oenologen van de wijnmakerij. Gelegen in de stad La Sínia de Selma, groeien ze op ongeveer 750 meter hoogte.
De wijngaarden worden op een biologische en biodynamische manier verzorgd, waarbij het gebruik van producten die de bodem en de planten kunnen beschadigen, wordt vermeden. Op deze manier streven ze naar een wijn die de smaak van het terroir respecteert. Bodems zijn kleiachtig-kalkhoudend.