De Porrera Vi de Vila 2015 is een topwijn van Vall Llach. Deze wijn wordt gemaakt van de oudste wijnstokken (ouder dan 100 jaar) en kan prachtig ouderen. De samenstelling is 77% Cariñena met 23% Garnache.
Het rendement is hier nauwelijks 300 gram druiven per wijnstok. Niet voor niets heeft Lluis Llach (Catalaanse chansonnier en wijnfanaat) zijn naam aan deze wijn gegeven.
Een echte Cultijn van Vall Llach.
De Porrera Vi de Villa 2015 is diep donker paars van kleur, bijna zwart.
In de neus veel donker fruit zoals pruimen, zwarte kersen en zwarte bessen met tonen van graniet, zwarte peper, chocolade, vanille en rokerige toetsen.
In de mond veel donker fruit. Mooi rond, complex en met veel diepte en een eeuwig durende finale. Een wijn die je twee tot drie keer moet proeven om zijn rijkdom aan nuances te vatten. Kracht gekoppeld aan onderliggende finesse, complexiteit en vooral diepgang die na enkele jaren flesrijping naar voren treedt.
Past perfect bij:
Belegen kazen, gekruide gerechten, gegrild, geroosterd, gestoofd wild: zwijn, eend, korhoen, fazant, wild, undvlees en lamsvlees.
Deze Porrera Vi de Villa 2015 is een blend van 77% Cariñena en 23% Garnache.
De ontsteelde druiven vergisten in roestvrijstalen tanks van 2.500 en 5.000 liter.
17 dagen fermentatie bij een temperatuur beperkt tot tussen de 25 en 29 ºC met dagelijkse verstuiving en zachte remontage.
12 dagen maceratie na de fermentatie, gevolgd door zachte persing. Malolactische gisting, 50% in roestvrijstalen tanks en 50% in vat.
Daarna wordt de wijn overgebracht naar 300 liter barriques van licht en medium geroosterde fijnkorrelige nieuw Frans eiken en foudres van 2e jaar.
6186 0,750 l. flessen
100 1,5 l. mangnums