Deze Miserere 2011 van wijnhuis Clos de L'Obac is een prachtige wijn en ook de enige van de Priorat regio met Tempranillo in zijn samenstelling.
De bijzondere kenmerken van Miserere 2011 (Mas d'en Bruno, 13e eeuw) komen voort uit de druiven van oude wijnstokken – meer dan 40 jaar geleden aangeplant – van de lokale rassen Grenache en ull de llebre (Tempranillo) en van druiven van de oudste Cabernet Sauvignon-wijnstokken in Priorat, meesterlijk gecombineerd met druiven van de rassen Merlot en Cariñena.
Deze vijf druiven soorten zijn geplant op een van de fijnste leisteenbodems van het hele DOQ Priorat-gebied. Ze geven Miserere de eer om een van de meest elegante wijnen te zijn die geschikt is om op fles te rijpen.
Deze Miserere 2011 heeft een intense robijn rode kleur.
In de neus mooi zwart fruit, zoet hout, gedroogde pruimen met tonen van tabak, koffie en kruiden.
In de mond een mooie geintegreerde wijn met zachte taninnes en voldoende zuren. Rond en vol met een mooie lange afdronk.
Past perfect bij:
Rundvlees, lam, wild, Aziatische keuken en gevogelte.
Miserere 2011 heeft ieder jaar dezelfde samenstellig van 27% Cabernet Sauvignon, 27% Garnatxa, 26% Tempranillo, 10% Cariñena en 10% Merlot.
De assemblage is elk jaar identiek, waardoor deze wijn de perfecte exponent is van zijn millésime. Na maceratie en gisting gaat de wijn 12 maanden op Franse eik (50% nieuw, 50% van het 2e jaar).