Clos de L’Obac: a Vinous Jewell in the hills of Priorat.
Costers del Siurana (Clos de l’Obac) is opgestart door Carles Pastrane en zijn vrouw Mariona Jarque. In 1979 waren zij een van de eerste pioniers die geloofden in het potentieel van de wijngebied Priorat. Samen met een groepje idealisten begon men in Gratallops met het produceren van wijn.
Pas in 1987 werd de wijnmakerij Clos de L’Obac formeel opgericht. In 1989 was de eerste oogst en in 1991 werd voor de eerste keer gebotteld. Toen gebruikten nog alle leden dezelfde blend van druivensoorten. De samenstelling van die eerste blend wordt 30 jaar later nog steeds gebruikt om Clos de l'Obac te maken: Garnacha, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot en Cariñena. In 1993 werd de Clos de l’Obac wijn uitgeroepen door de World Wine Guide tot een van de 150 beste wijnen ter wereld.
De wijnen van dit wijnhuis staan bekend om hun elegantie, verfijning en mineraliteit. Zowel rood en wit hebben een enorm bewaarpotentieel. In totaal bezitten ze ongeveer 45 hectare aan wijngaarden en is de jaarlijkse productie 60.000 tot 70.000 flessen. De wijnstokken zijn wel tot 80 jaar oud.