Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rode wijnen uit Priorat - Embruix 2018

Embruix 2018

Vall Llach

DruivenCabernet-Sauvignon, Carinena/Mazuelo, Garnacha tinta, Merlot, Syrah

De Embruix 2018 is de rode basiswijn van Vall Llach, een van de meest prestigieuze namen in DOQ Priorat.

Deze rode blend is gemaakt van 29% Grenache, 28% Merlot, 22% Syrah, 14% Carignan en 7% Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig van jonge wijnstokken die zijn geplant op gemiddelde en steile hellingen.

Deze Embruix 2018 heeft 12 maanden gerijpt in 3e en 4e jaar Franse eikenhouten vaten van verschillende groottes.

€22,95
Schrijf je nu in en we laten je weten wanneer deze weer op voorraad is!
  • wijnhuisWijnhuis: Vall Llach
  • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
  • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 15%
  • inhoudInhoud: 0,75
  • pastbijPast bij: schapenvlees, wild, jamón en Hollandse kaas
  • Proefnotitie Embruix 2018

    De Vall Llach Embruix 2018 heeft een robijn rode kleur met een violette rand.

    De neus is diep en intens, deze mix van Grenache, Carignan, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon draagt ​​enkele sappige aroma's van frambozen en bramen, met hints van zoethout, grafiet, specerijen en aromatische kruiden op een donkere minerale achtergrond.

    Deze rode Crianza ontwikkelt zich nog steeds en heeft een verleidelijke mineraliteit, goede focus, soepele tannines en een uitstekende zuurgraad. Zwart fruit, mineraal, garrigue, specerijen en cacao. Deze wijn van Celler Vall Llach heeft een lange afdronk die doet denken aan balsamico, toast en zoethout.

    Proefnotitie Embruix 2018
    Over deze wijn

    De Embruix 2018 is een blend van 29% Garnache, 28% Carinyena, 22% Merlot, 14% Syrah en 7% Cabernet Sauvignon. De wijn heeft een alcoholgehalte van 15,5%

    De ontsteelde druiven vergisten in roestvrijstalen tanks van 2.500 en 5.000 liter. 17 dagen fermentatie bij een temperatuur beperkt tot tussen de 25 en 29 ºC met dagelijkse verstuiving en zachte remontage. 12 dagen maceratie na de fermentatie, gevolgd door zachte persing.

    Malolactische gisting, 50% in roestvrijstalen tanks. Daarna wordt de wijn overgebracht naar 225 en 300 liter derde en vierde jaars wijnvaten van licht en medium geroosterd en fijnkorrelig nieuw Franse eiken.

    Tijdens de rijpingsperiode van 12 maanden is de wijn eenmaal verplaatst.
     

    Over deze wijn
    Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
    Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen