Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
Rode wijnen uit Priorat - Nit de Nin Coma d'en Romeu 2021

Nit de Nin Coma d'en Romeu 2021

Familia Nin-Ortiz

Druiven100% Garnacha

De Nit de Nin Coma d'en Romeu 2021 van wijnhuis Celler Nin Ortiz is ​​een monocépage van 100% Grenache. De 2020 vintage had een prachtige score van 99/100 Robert Parker.

Coma d'en Romeu is een warme, op het zuiden georiënteerde wijngaard die op de zogenaamde "costers" staat met een uiterst steile helling met bush vines. Hier staan 70-100 jaar oude wijnstokken op zuivere, iets lichtere leisteengrond. Een paar jaar geleden was er bij toeval de kans om de hele wijngaard over te nemen en begon men met het experimenteren om de wijn alleen en apart te vinifiëren. 

Bij deze 100% Garnacha vindt de spontane gisting plaats in open houten giskuipen met hele trossen. De verdere rijping gebeurt in vaten van 225 tot 600 liter. 2015 was de eerste jaargang van deze monocépage.

€149,96
- +
 • wijnhuisWijnhuis: Familia Nin-Ortiz
 • oorsprongsbenamingOorsprongsbenaming: DOQ Priorat
 • alcoholpercentageAlcoholpercentage: 14,5%
 • inhoudInhoud: 0,75
 • pastbijPast bij: Pittig eten en wild, geroosterd vlees en groenten, stoofschotels, zwaarder vederwild (bv. kalkoen) en curry's.
 • rijpingspotentieelRijpingspotentieel: 2040
 • Proefnotitie Nit de Nin Coma d'en Romeu 2021

  Deze Nit de Nin Coma d'en Romeu 2021 toont een diep donkerrode kleur met paarse reflecties.

  in de neus mooie aroma's van zwarte kers, pruim en vlierbes met hints van kruiden, lavendel, salie en balsamico hints.

  Dit diepe, bloemig-kruidige parfum geeft de wijn een zeer charmante stijl naast zijn verder door het terroir gedreven fruit en rotsvaste, vuursteenachtige schist-graniet structuur. De zachte, fenolisch perfect rijpe tannines ronden de Coma d'en Romeu af. Ondanks zijn volle rijpheid, romigheid en immense dichtheid behoudt de Coma d'en Romeu de stijl bepalende frisheid en lichtheid die altijd een kenmerk is van Nin-Ortiz.

  Past perfect bij:

  Pittig eten en wild, geroosterd vlees en groenten, stoofschotels, zwaarder vederwild (bv. kalkoen) en curry's.

  Over deze wijn

  Robert Parker gaf 99/100 Parker punten aan de 2020 vintage en beschreef de wijn als volgt.

  De Nit de Nin La Coma d'en Romeu heeft de elegantie, subtiliteit en perfectie van tannines, die indrukwekkend zijn. In 2020, toen men het grootste deel van de oogst verloor, konden ze nog meer flessen van deze wijn maken, 1.500 (tov de 1.200 van 2019), want toen ze het risico op meeldauw zagen, hebben ze VIJF MEER MENSEN ingehuurd om hun wijngaarden te bewerken. Dat redde het grootste deel van de oogst; over het geheel genomen verloren ze 25% van hun druiven, vooral jonge wijnstokken en Cariñena; maar in de oude wijngaarden en in Garnacha verloren ze niet veel; en in La Coma d'en Romeu, die oude wijnstok Garnacha is, kregen ze de volledige oogst. De druiven rijpten perfect en de tannines zijn superfijn, en de wijn is zuiver, gedetailleerd en schoon. 99/100

  Hoewel we hier volledig rijpe, krachtige Priorat-wijnen hebben, slaagt Nin-Ortiz er altijd in het perfecte evenwicht te bewaren. Dit is een charmante Garnacha en een geweldige vertegenwoordiger van zijn thuisland. Zonder twijfel een van de grootste en tegelijkertijd mooiste wijnen van Priorat.

  Over deze wijn
  Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
  Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen