Deze Clos de l’Obac 2014 van het gelijknamige wijnhuis is een wijn van buitengewone kracht, structuur en complexiteit. Deze kenmerken zijn het resultaat van de diversiteit aan oriëntaties en hoogtes van zeven wijngaarden (van een totaal van acht), die zich rond de stad Gratallops bevinden en beplant zijn met wijnstokken van de Grenache-, Cabernet-sauvignon, Syrah, Merlot- en Cariñena druiven. Op deze manier, terwijl de oude Cariñena en Grenache-wijnstokken (meer dan 50 jaar geleden aangeplant) deze wijn zijn onmiskenbare Priorat-karakter geven, verzekeren de andere variëteiten zijn unieke persoonlijkheid op basis van een balans tussen kracht en finesse.
Deze Clos de L’Obac 2014 heeft 15 maanden gerijpt in Franse vaten van Nevers, Allier en Limousin.
De wijn toont een diep donkere paarse kleur.
In de medium(+) complexe neus veel zwart fruit, zoet, bramen, kersen, een vleugje mineraliteit, specerijen, tabak, leer en zoethout.
In de mond zeer elegant, kruidig, tonen van cacao, vanille en met een geweldige afdronk. Een wijn geboren in Gratallops aan de oevers van de Siurana. Spectaculair!
Past perfect bij:
Rundvlees, Lam, Wild (bijvoorbeeld Hert) en gevogelte.
Clos de L’Obac 2014 heeft ieder jaar dezelfde samentelling van druiven namelijk 35% Cabernet Sauvignon, 35% Garnatxa, 10% Cariñena, 10% Merlot en 10% Syrah.
De assemblage is elk jaar identiek, waardoor deze wijn de perfecte exponent is van zijn millésime. 29 dagen maceratie, alcoholische gisting in nieuw vaten en daarna 15 maanden gerijpt in Franse vaten van Nevers, Allier en Limousin.