Ben jij ouder dan 18?
Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze webshop te bezoeken. Verifieer je leeftijd.
Sorry, je bent nog geen 18 jaar, daarom heb je (nog) geen toegang tot onze website.
Check  Exclusieve wijnen uit Priorat     Check  Gratis verzending vanaf € 125     Check  Per fles te bestellen
  • Type: Familiebedrijf
  • Sinds: 1978
  • Oppervlakte: 15 hectare
  • Productie: 25.000 - 30.000 flessen per jaar
  • Oenoloog: Pere en dochters
  • Landbouw: Organisch

Sangenís i Vaqué

Porrera, Tarragona

In 1978 opgericht door Pere Sangenis en Coxita Vaqué. De poorten van het wijnbedrijf Sangenís i Vaqué zijn gesitueerd aan het dorpspleintje van Porrera naast de wijnmaker Vall Llach. Het wijnhuis heeft nog altijd hun eeuwenouden kelders in gebruik waar de fermentatie en rijping van hun wijnen plaats vindt.

Sangenís i Vaqué is begonnen met het planten van wijnstokken in de diverse percelen rondom Porrera. Deze percelen behoorden al sinds 1700 toe aan de Monlléo familie, de moeder van Pere. Inmiddels zijn ook hun dochters Maria en Núria toegetreden tot het bedrijf.

Alle wijngaarden liggen binnen het dorpje Porrera, op terrassen en steile hellingen, allen gevormd door de llicorella, de typische granieten ondergrond in Priorat. Het bedrijf heeft 15 hectares in bezit, verdeeld over 3 percelen en er worden jaarlijks tussen de 25.000 en 30.000 flessen gebotteld.

De productie is organisch en binnenkort zijn alle wijnen ecologisch gecertificeerd. Het oogsten gebeurt met de hand, de wijnen moeten de maximale expressie van het terroir tonen en geef de wijnen de tijd om te evolueren, dat is de filosofie van het bedrijf.

Wijnen van Sangenís i Vaqué
Schrijf je in en ontvang als eerste onze aanbiedingen
Ontvang het laatste nieuws en mis niets van onze exclusieve kortingen